شکست عملیات طبس
۵ اردیبهشت سالگرد شکست مفتضحانه ی آمریکایی ها در صحرای طبس
آمريكا قدرت پيروزى بر ما را ندارد!!
«در شکست عملیات طبس شنها مأمور خدا بودند»
امام خمینی (ره)
ژنرال آمریکایی: خدای آنها قویتر از هلی کوپترهای ما بود!
واقعه طبس، تجلی نصرت الهی
پنجم ارديبهشت ۱۳۵۹ یکی از روزهای حساس و سرنوشت ساز و به یادماندنی در تاريخ ايران اسلامی است.
در اين روز بزرگ يك بارديگر خداوند قهار به یاری امت انقلابی آمد و از عالم غیب ؛ جنودِ رحمانی که بادها و شن ها بودند برای نصرت نظام اسلامی برانگیخته شدند و مُهر ذلت و خذلان را بر سر شیطان بزرگ تا ابد کوبیدند چرا كه خود در قرآن شريفش فرموده:
«ان تنصرواالله ينصركم ويثبت اقدامكم» و وعده او تخلف ناپذير است.
شرح عملیات طبس
در هنگام اجرای عملیات با ورود به حریم هوایی ایران یکی از بالگردها در ۱۲۰کیلومتری راور کرمان دچار نقص فنی شده و به اجبار فرود میآید و سرنشینان آن به بالگردی دیگر منتقل میشوند و همان بالگرد نیز دچار نقص فنی شده و به ناچار به ناو هواپیما بر بازمیگردد.
۶ هواپیما و ۶ بالگرد دیگر خود را به طبس رسانده و در تاریکی شب در منطقهای دور افتاده بدون متوجه شدن نیروهای نظامی ایرانی فرود میآیند.
در حین سوختگیری یکی دیگر از بالگردها دچار نقص فنی شده و در مجموع در حالیکه هنوز عملیات آغاز نشده، ۳ فروند بالگرد از دست رفته بود.
پس از تماس با مرکز عملیات، کارتر دستور بازگشت نیروها را میدهد؛ ولی هنگام برخاستن هواپیماهاوبالگردها طوفان شن آغازشدویک هواپیمای سی۱۳۰ویک بالگرد سیاچ-۵۳ به هم خورده و هر دو آتش میگیرند که در این حادثه ۸ نفر از نیروهای آمریکایی در آتش سوخته و۴ بالگرد ناتوان از پرواز پس روی زمین باقی میمانند، نیروها با ۵ هواپیما خود را به ناوهواپیمابر ناو نیمیتز میرسانند و بدینترتیب عملیات بطور کامل شکست میخورد.
جالب است بدانید که شبی که عملیات در آن به وقوع پیوست مهتابی بود و معمولاً در این شب ها از توفان و بادهای تند خبری نیست و افزون بر این، بر اساس پیش بینی های علمی اداره ی هواشناسی امریکا، در شب عملیات، هوای کویر توفانی نبوده است!
برژینسكى مشاور امنيت ملي رئيس جمهور آمريکا حالت كارتر را پس از صدور دستور توقف عملیات و عقب نشینى و آتش گرفتن هواپیما و هلیكوپتر آمریكایى چنین توصیف كرده است:
«وى بعداً سرش را میان دو دستش گرفت و به مدت چند ثانیه روى میز گذاشت… با شنیدن این خبر، به مانند مار زخمى به خود پیچید و آثار درد و نگرانى بر تمامى صورت او آشكار شد و به اطرافیانش بد و بى راه می گفت».
دوباره خیانت داخلی
آیا جز این بود که یک دست غیبی در کار است؟ چه کسی هلی کوپترهای آقای کارتر را ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شنها ساقط کردند. شنها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست.
ارادهی الهی عملیات طبس را به شکست رسانید..
وقتی همه در خواب بودیم، ارادهی الهی در اشتباه لجستیکی، دشمن را شکست داد؛ پس از ۴٠ سال، امروز، ارادهی الهی در دانش تراز نظامی مالک اشترهای ولایت، آمریکا را از جنوب غرب آسیا فراری میدهد..«إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا»
امام خمینی (ره): از هیچ ابرقدرتی نترسید، و از هیچ تبلیغاتی، داخلی و خارجی، هیچ خوفی نداشته باشید. ما راه خودمان را میرویم و آن راه خداست.
داستان زندگی شهید منتظرقائم – پاسدار قرآنی شهید شده در واقعه طبس
در اسفند ماه سال ۱۳۲۷ ه.ش، آقا محمّدقصّهی ما در شهر فردوس به دنیا آمد. چند سال قبل پدرش، حاج شیخ علی اکبر از یزد به فردوس آمده و پس از ازدواج به تبلیغ دین می پرداخت.
آقا محمّد کلاس چهارم دبستان بود که پدرش با کارهای بد یکی از آخوندهای هوادار شاه مخالفت کرد و مجبور شد به یزد برگردد. محمّد در دبستان اسلامی رمضانی درسش را ادامه داد. او به علم آموزی علاقهی زیادی داشت. هر موقع از مدرسه برمی گشت، اول تکالیفش را انجام می داد و بعد غذا میخورد و استراحت میکرد.
آقا محمّد در کنار کتاب های درسی، کتاب های مذهبی و علمی زیادی را مطالعه میکرد و در خانه برای خود کتابخانه کوچکی درست کرده بود. او در کارهای خانه مثل جارو کردن، شستن لباس و پختن آن به مادرش خیلی کمک می کرد.
با تمام شدن دوران دبستان وارد هنرستان شد. او با آغاز مبارزهی ملّت ایران با شاه آمریکایی در کلاسهای قرآن، جوانان را با اهداف امام خمینی و ظلم و ستم شاه و اطرافیانش آشنا می کرد.
آقا محمّد پس از تحصیل برای سربازی به شهر دامغان رفت. در آنجا هم با تشکیل کلاسهای قرآن در مساجد، مردم را با انقلاب و امام آشنا کرد .
در زمانی که خیلیها از خشونت مأموران شاه میترسیدند. عکس شاه در لباس احرام را از دیوار یک مسجد پایین میآورد و در وسط بازار آتش میزند. این شجاعت و دینداری، سالها بعد او را به یک رزمندهی موفق و فرماندهی محبوب تبدیل کرد.
آقا محمّد بعد از گذراندن دوران سربازی و شروع کار در نیروگاه برق کرج، به صورت جدّی وارد مبارزه با طاغوت شد. او با کمک دوستانش اعلامیههای امام خمینی را چاپ و بین مردم پخش می کرد.
در سال ۱۳۵۱ مأموران ساواک محمّد را دستگیر و به زندان میاندازند. شکنجه کنندگان سنگدل شاه که توسط آمریکا و اسرائیل آموزش دیده بودند. چندماه شدیدترین آزار را به او وارد می کنند تا دست از مبارزه و هدف مقدسش بردارد، امّا محمّد با مقاومت فراوان آنها را ناامید میکند.
آقا محمّد برای کامل کردن دین خود با دختری از یک خانوادهی روحانی ازدواج کرد.
او با عدّهای از جوانان ، گروه مسلحانه فلاح را تشکیل داد و مبارزه با حکومت شاه را با نظم و جدّیت گسترش داد. با اوج گرفتن انقلاب اسلامی برای همراهی با تظاهرات مردم به یزد برگشت. محمّد در روزهای نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی با اجازهی شهید آیت اللِه صدوقی و کمک جوانان انقلابی شهربانی را تصرِف و اسلحهی مأموران شاه را میگیرد.
آقا محمّد پس از پیروزی انقلاب، فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان یزد را بر عهده گرفت.
او برای مقابله با ضد انقلاب به کردستان رفت و رشادت و شجاعت زیادی از خود نشان داد. در آنجا هم با برگزاری کلاسهای قرآن برای مردم شیعه و سنی، آنها را با دین و انقلاب اسلامی آشنا میکرد.
آمریکاییها که منافع خود را در ایران از دست رفته میدیدند، برای شکست اسلام انقلابی و ملّت ایران، کودتای ضدّ انقلاب در ارتش، حمایت از بمب گذاری و کشتن مردم، پناه دادن به شاه خائن، جاسوسی و… را انجام دادند.
عدّه ای از دانشجویان برای متوقف کردن نقشههای دشمن، سفارت آمریکا در تهران که به جاسوس خانه تبدیل شده بود را فتح و جاسوس ها را زندانی کردند تا وقتی آمریکا، شاه فراری را تحویل داد، آنها را رها کنند.
چند ماه بعد ارتش آمریکا برای نجات جاسوسهایشان با چند هواپیما و بالگرد و ده ها سرباز به آسمان ایران وارد شدند.
آنها برای سوختگیری بالگردها و شروع حمله به تهران در صحرای طبس فرود آمدند، امّا خدای کعبه طوفان شدید شن را به سراغشان فرستاد. یکی از بالگردها موقع بلند شدن به هواپیمای سوخترسان برخورد کرد و هر دو منفجر شدند. هشت نفر از مزدوران آمریکایی به هلاکت رسیدند. بقیه که خیلی ترسیده بودند، با به جا گذاشتن چهار بالگرد، سوار هواپیماهای دیگر شدند و فرار کردند.
آقا محمد که آن زمان فرمانده سپاه یزد بود، مأموریت داده شد که به صحرای طبس رفته و وضعیت منطقه را گزارش و تجهیزات و اسناد مهم به جای مانده از شکستخوردگان آمریکایی را جمعآوری کند.
محمّد آخرین نمازش را در حیاط سپاه پاسداران یزد با حالتی عرفانی می خواند و با چند نفر از همراهانش به محل نزول معجزهی الهی می روند.
در آن روزها سید ابوالحسن بنی صدر، نفوذی آمریکا در ایران بود که توانسته بود با فریب مردم به ریاست جمهوری برسد. او با اشارهی آمریکاییها به نیروی هوایی ایران دستور داد بالگردهای سالم را بمباران کنند و از بین ببرند تا به دست نیروهای انقلابی نیفتد.
از این طرف آقا محمّد و همراهانش اسناد سری و اسامی نفوذیها و نوکرهای آمریکا در تهران را در بالگردها پیدا میکنند، امّا در هنگام خروج به دلیل بمباران هوایی، محمّد به شهادت میرسد و همرزمانش مجروح میشود.
از آن به بعد شهید محمّد منتظر قائم شهید مبارزه با آمریکا و مقابله با نفوذی های شیطان بزرگ لقب گرفت.
فرمایشات امام خامنه ای درباره شهید محمّد منتظر قائم
امام خامنه ای (مدّظلّه العالی) می فرمایند:
در همان میدانی که متجاوزان و دزدان آمریکایی در زیر تلی از خاکستر مدفون می شوند، برادر شهید عزیزما، محمد منتظر قائم خونش ریخته می شود و نمادی از شجاعت می شود.
شناسه کتاب:
نام کتاب: پاسدار قرآنی – مؤلف: محمّد حامد حُر زاده – ناشر: نشر بُراق – تصویرگر: طاهره رضایی
شهید محمد منتظر قائم نخستین فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان یزد است که پنجم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۹ در حمله نظامی آمریکا به صحرای طبس به شهادت رسید.
طبس در حال حاضر یکی از ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی است، این شهید بزرگوار سال ۱۳۲۷ هجری شمسی در شهر تاریخی فردوس در شمال خراسان جنوبی فعلی در یک خانوادهٔ مذهبی به دنیا آمد، در کودکی به یزد رفت و به ادامهٔ تحصیل پرداخت. همزمان با تظاهرات ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲، در صف مبارزان با حکومت شاه درآمد و پس از پایان خدمت سربازی در شرکت توانیر مشغول به کار شد و همزمان برای استقرار حکومت اسلامی با تشکیل گروهی به مبارزه پرداخت.
او در سال ۱۳۵۱ دستگیر و زندانی شد و بعد از پیروزی انقلاب در سال ۵۷، به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران یزد انتخاب و مسوول بنیانگذاری و تشکیل سپاه استان شد و پیکر پاکش در آرامستان خلدبرین یزد دفن است.
این شهید والامقام جزو نیروهای مومن و فداکاری بود که در دوران مبارزه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) علیه رژیم ستم شاهی در عرصههای مختلف وظایف خود را در تحقق اهداف الهی و انقلابی به خوبی انجام داد.
شهید منتظر قائم در اوایل انقلاب بر حسب وظیفه دینی و انقلابی در مناطق مختلف مشغول مبارزه با رژیم گذشته شد و نسبت به تشکیل کمیتههای مردمی از سوی شهید محراب آیت الله محمد صدوقی(ره) به عنوان فرمانده این نهاد معرفی شد.
این شهید دلاور بعد از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یزد با همکاری سایر نیروهای جان برکف برای تحقق اهداف امام راحل (ره) و حفظ و حراست از انقلاب اسلامی فعالیت گستردهای در این بخش انجام داد و به عنوان فرمانده وقت وظایف و رسالت خود را انجام داد.
منتظر قائم بعد از حمله نظامی آمریکا به صحرای طبس به عنوان فرمانده سپاه پاسداران یزد برای مقابله با این تجاوز نظامی به منطقه اعزام و به شهادت رسید و نامش در جرگه شهیدان مبارزه با آمریکا به ثبت رسید.
عملیات نظامی آمریکا با نام «پنجه عقاب» از سوی نیروهای ویژه ارتش این کشور (دلتا فورس) با هدف آزادسازی جاسوسان خود که در بند دانشجویان پیرو خط امام (ره) در تهران بودند، طراحی و اجرا شد.
پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ (آوریل ۱۹۸۰) هواپیماها و بالگردهای آمریکایی وارد فضای پروازی ایران شدند ولی چند فروند هواپیما و بالگرد نظامی آنها بر اثر نقص فنی و وقوع توفان شن در صحرای طبس از بین رفت و دچار شکست سختی شدند.
در این حادثه که از آن به عنوان امداد الهی یاد میشود شماری از نیروهای آمریکایی در آتش سوختند و باقیمانده نیروها فرار کردند بدین ترتیب پنجه عقاب به طور کامل شکست.
به گزارش ایرنا ، هواپیماهای متجاوز آمریکایی در چنین روزی در سال ۱۳۵۹ با هدف آزادکردن جاسوسان خود به خاک ایران تجاوز کرد که با امدادهای غیبی در صحرای طبس سرنگون شدند.
صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب این شهر در مسیر جاده طبس به یزد قرار دارد.
استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، حدود چهار هزار شهید تقدیم انقلاب کرد.