اهل بیت (ع)شرع و دینشهدا

خاندان شهادت و ایثار چه کسانی بودند؟

آثار محبت و بغض به آل محمد (صلی الله علیه و آله) پس از مرگ چيست؟

هدیه ویژه لیالی قدر به محبین، عاشقان، دوستداران و شیعیان علی امیرالمومنین (ع) آثار محبت و بغض به آل محمد (ص) پس از مرگ

آثار محبت و بغض به آل محمد (صلی الله علیه و آله) پس از مرگ چيست؟

پاسخ اجمالی:
زمخشرى (عالم سنی) در تفسيرش روایتی را از پیامبر (ص) نقل کرده: «هر كس بر محبت آل محمد بميرد، شهيد مرده است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، آمرزيده شده از دنيا رفته است؛ و ملك الموت مژده ورود به بهشت را به او مى دهد و بعد از او منكر و نكير هم اين نويد را به او مى دهند؛ و همانند تازه عروس به خانه داماد قدم برمى دارد، و خداوند در قبرش دو در به بهشت قرار مى دهد. هر كس بر دشمنى و بغض آل محمد بميرد كافر از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر كينه و بغض نسبت به آل محمد بميرد بوى بهشت به مشامش نمى رسد».پاسخ تفصیلی:زمخشرى در تفسيرش نقل مي کند: رسول خدا فرمود: «هر كس بر محبت آل محمد بميرد، شهيد مرده است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، آمرزيده شده از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، توبه كننده مرده است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، مومن كامل كننده ايمان از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد از دنيا برود، ملك الموت مژده ورود به بهشت به او مى دهد و بعد از او منكر و نكير هم اين نويد را به او مى دهند؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، همانگونه كه تازه عروس به خانه داماد قدم برمى دارد، او بسوى بهشت قدم مى زند؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد از دنيا برد، خداوند در قبرش دو در به بهشت قرار مى دهد؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، خداوند قبر او را مزار ملائكه رحمت قرار مى دهد؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، بر طبق سنت و جماعت از دنيا رفته است.آگاه باشيد هر كس با دشمنى آل محمد از دنيا برود در روز قيامت در حالى وارد محشر مى شود كه بر پيشانى و بين دو چشمش نوشته شده مايوس از رحمت خدا؛ آگاه باشيد هر كس بر دشمنى و بغض آل محمد بميرد كافر از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر كينه و بغض نسبت به آل محمد بميرد بوى بهشت به مشامش نمى رسد».
(1). (2)پی نوشت:(1). زمخشرى، جار الله، تفسير الكشاف، ج 3، ص 467.(2). گردآوری از: فاطمه زهرا (سلام اله علیها) شادمانی دل پیامبر(صلی الله علیه و آله)، احمد رحمانی همدانی، ترجمه: سیّد حسن افتخار زاده، دفتر تحقیقات و انتشارات بدر، قم، 1376هـ ش، چاپ سوّم، ص69.

سید محسن امین در باره همسران علی (ع) آورده است:

نخستین همسر آن حضرت، فاطمه زهرا (ع) دخت گرامی پیامبر خدا بوده است. علی (ع) تا زمانی که فاطمه در قید حیات به سر می‏برد همسر  دیگری اختیار نکردند. 

شفاعت حضرت فاطمه (س) در روز قیامت:

1. امام باقر (ع): به خدا قسم ای جابر درروز قیامت فاطمه (س) جدا می کند و نجات می دهد شیعیان ومحبین و دوست دارانش را همچنان که مرغ دانه ی خوب از دانه ی بد را جدا می کند. زمانی که شیعیان او با آن حضرت نزدیک در بهشت می رسند، خداوند در دل های آن ها می اندازد که برگردید و نگاه کنید، بر می گردند و نگاه می کنند. خداوند می فرماید: چرا برگشتید؟ در حالی که فاطمه (س) دختر حبیبم در بین شماست! و هر آینه شفاعت، او را درباره ی شما خواهم پذیرفت…می گویند: خدایا دوست داریم قدر و منزلت ما شیعیان فاطمه (س) در این روز شناخته شود…
پس از جانب خداوند خطاب می شود، ای دوستان من برگردید و نگاه کنید و ببینید هر کسی شما را به خاطر دوستی فاطمه (س) دوست داشته است، هر کسی شما را اطعام کرده است؟
هرکس را که به خاطر زهرا (س) شما دوستداران فاطمه را اطعام کرده، نیکی نموده وباجرعه ی آبی سیراب تان کرده است و یا غیبت افرد را از شما به خاطر دوستی فاطمه (س) برگردانده، دست او را بگیرید و به بهشت واردش کنید. سپس امام باقر (ع) فرمود: به خدا قسم باقی نمی ماند در بین مردم جزشک کننده، یا منافق و یا کافر.
بحارالانوار، ج 43، ص65
2. روزی رسول خدا (ص) با حضرت علی (ع) و امام حسن و امام حسین و حضرت فاطمه: نشسته بودند، در این حال حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند: پروردگارا تو می دانی که این جماعت اهل بیت: من هستند و گرامی ترین مردم در نزد من می باشند، پس دوست بدار کسی که آن ها را دوست می دارد و دشمن بدار کسی را که آن ها را دشمن بدارد و … و آن ها را از هر پلیدی پاکیزه دار و از هر گناهی حفظ فرما و از جانب خودت به روح القدس تأیید گردان.
سپس فرمودند: ای علی پس از من تو جانشین من بر آن ها هستی و … و گویا می بینم دخترم فاطمه که در روز رستاخیز مرکبی از نور سوار است و به پیش می آید و از طرف راست او هفتاد هزار فرشته و از چپ او هفتاد هزار فرشته، در مقابل هفتاد هزار فرشته و در پشت سرش هفتاد هزار فرشته حرکت می کند. سپس فرمودند: هر زنی که در شبانه روز پنج نماز واجب را به جا آورد، در ماه رمضان روزه بدارد و حج خانه ی خدا را انجام دهد، و زکوة مال خویش را بپردازد و از شوهر خود اطاعت نماید و ولایت علی (ع) را بعد از من بپذیرد؛ چنین زنی به شفاعت دخترم فاطمه (س) داخل بهشت می شود…
شیخ صدوق، امالی، ص 291، به نقل از کتاب شفاعة، ص 66
3. در روایت دیگری وارد شده که حضرت فاطمه (س) مهریه ی خود را شفاعت گنهکاران امت پیامبر اکرم(ص) قرار داد، چنان که در هنگام عقد ازدواج فرمود: پدرجان چه فرقی بین من و زنان دیگر است؟…من می خواهم مهریه ام با آنان فرق داشته باشد و آن را شفاعت گنه کاران امت شما قرار دهم. این درخواست مورد قبول خداوند سبحان واقع شد و جبرئیل فرود آمد و ورقه ای از حریر آورد که این مهریه در آن نوشته شده بود، چون هنگام مرگش فرا رسید وصیت کرد آن ورقه را در کفنش و بر روی سینه اش بگذارند و فرمود: در هنگام حشر این ورقه را به دست گیرم و از گنه کاران امت پدرم شفاعت کنم…
احمدبن یوسف، اخبارالاول والاثار،ص 88،به نقل از چشمه در بستر ص 278 سید مسعود پور سید آقایی وشفاعت
4. جابربن عبدالله از رسول خدا (ص) روایت می کند که حضرت فرمودند: هنگامی که روز قیامت فرا می رسد، دخترم فاطمه سوار برناقه ای از ناقه های بهشتی وارد عرصه محشر می شود که مهار آن ناقه از مروارید درخشان و … چشمانش از یاقوت سرخ است و برفراز آن قبّه ای (خیمه ای) از نور که بیرون آن از درونش و درون آن از بیرونش نمایان است، فضای داخل آن قبه انوار عفو الهی و خارج آن حتمیه پرتو رحمت خدایی است و … از جانب راست آن مرکب هفتاد هزار ملک، و از طرف چپ آن هفتاد هزار ملک و فرشته است و جبرئیل در حالی که مهار ناقه را گرفته است با همان صدای بلند ندا می کند: “نظرها به پایین افکنید این فاطمه (س) دختر محمد (ص) است که عبور می کند.”
در آن هنگام حتی انبیا و صدیقین و شهدا، همگی از ادب دیده فرو می گیرند تا این که فاطمه عبور می کند و در مقابل عرش پروردگارش قرار می گیرد، آن گاه از جانب خداوند عزوجل ندا می شود ای محبوبه من، ای دختر حبیب من، بخواه از من، آن چه می خواهی تا عطایت کنم، شفاعت کن هر که را مایلی تا قبول کنم.در جواب حضرت می فرماید: ای خدای من، ای مولای من، دریاب ذریه ی مرا، شیعیان مرا، پیروان مرا، دوستان مرا، دوستان ذریه ی مرا، بار دیگر از جانب حق خطاب می رسد، کجا هستند ذریه فاطمه و پیروان او، کجایند دوست دارانش و دوستداران ذریه ی او؟ در آن هنگام جماعتی به پیش می آیند (جلو می آیند) فرشتگان رحمت آنان را از هرسوی در میان می گیرند و فاطمه (س) در حالی که پیش گام آن هاست؛ همگی را همراه خود به بهشت وارد می کند…
بحارالانوار، ج 43، ص 219 و 220 و شیخ صدوق، امالی، ص 25.کتاب راهنمای سفر آخرت، ناصر کاوه

 

محبت فاطمه (س) اکسیر دنیا و آخرت

رسول اکرم صلی الله علیه و آله: سلمان! محبت به فاطمه(س) در یکصد جا به درد مى‌خورد: از جمله آنها هنگام مرگ، برزخ، ميزان، محشر، پل صراط و محاسبه اعمال.
«فرايدالسمطين،ج 2،ص67 – بحارالانوار،ج27،ص ۱۶

ساده زیستی و اوج معنویت در زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) باز خوانی اندیشه های امام خمینی (291)

ما یک کوخ چهار پنج نفری در صدر اسلام داشتیم، و آن کوخ فاطمه زهرا -سلام الله علیها- است. از این کوخ‌ها هم محقرتر بوده لکن برکات این چی است؟
برکات این کوخ چند نفری آن قدر است که عالم را پر کرده است از نورانیت و بسیار راه دارد تا انسان به آن برکات برسد.
این کوخ‌نشینان در کوخ محقر، در ناحیه معنویات آن قدر در مرتبه بالا بودند که دست ملکوتی‌ها هم به آن نمی‌رسد؛
و در جنبه‌های تربیتی آن قدر بوده است که هر چه انسان می‌بیند برکات در بلاد مسلمین هست و خصوصاً در مثل بلاد ماها، این‌ها از برکت آن‌هاست.
*سایت جامع امام خمینی؛ گزیده موضوعی ،کلید واژه(ها): حضرت زهرا سلام الله علیها؛ ( ۱ فروردین ۱۳۶۲) با ویرایش جزئی

دیگر فاطمه بعد از پدر (ناحلة الجسم، منهدة الرکن، باکیّه العین، محترقة القلب) اشک چشمش خشک نشد، سوز قلبش آرام نگرفت و روز به روز لاغرتر می شد. اگر کسی پیش او می‌رفت می دید که امروزش با دیروزش به کلی فرق کرده است.
بحارالانوار،ج 43، ص181؛ مناقب، ج3، ص362. 

️هر کس عبادت خالص خود را به‌سوی خداوند بالا فرستد (و پیشکش آستان او کند)، خدا هم بهترین مصلحت خود را بر او فرو می‌فرستد. (منْ أَصْعَدَ إِلَى اَللَّهِ خَالِصَ عِبَادَتِهِ أَهْبَطَ اَللَّهُ أَفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ)
تنبيه الخواطر و نزهة النواظر ج۲ ص۱۰۸
روایت شده که وقتی روز قیامت بر پا می شود ، پیامبر (ص) به مولا علی (ع) می فرمایند: که به زهرا بگو، برای شفاعت و نجات امت چه داری؟ مولا پیام حضرت رسول را به خانم فاطمه زهرا (س) می رسانند و ایشان در پاسخ می فرمایند که: “یا امیر المؤمنین ! کفانا لاجل ِ هذا المقام ِ الیدان ِ المَقطوعتان ِ مـِـن ابنی العباس” ای امیر المؤمنین! دو دست بریده پسرم عباس برای ما در مورد شفاعت کافی است….
کتاب معالی السبطین، جلد 1، ص 452

شفاعت حضرت زهرا سلام الله علیها برای دعا کنندگان برای فرج

کسی که برای فرج امام زمان عجل الله فرجه بسیار دعا می‌کند، شفاعت حضرت زهرا سلام‌الله‌ علیها در صحرای محشر شامل حالش خواهد شد.
نمی‌دونم چرا هر موقع از امیرالمومنین (ع) می‌نویسم و یاد می کنم، به یاد حضرت زهرا (س) می‌افتم، شاید خواست خود مولا هم همین باشه…
امیرالمؤمنین علی (ع) الگوی همیشگی. پیامبر اکرم (ص) درباره سبک زندگی، علی (ع) به عمار یاسر این گونه سفارش می کند: «ای عمار، اگر دیدی علی به تنهایی از یک راه می رود و تمام مردم به راهی دیگر روانند، به راه علی برو؛ زیرا او تو را به نابودی نکشاند و تو را از مسیر هدایت و رستگاری خارج نسازد»…بحار الأنوار، ج ‏38 ص 39.در روایتی دیگر پیامبر (ص) به علی (ع)فرمودند: «هان كه تو مورد امتحان هستى؛ و به وسیله تو، امت امتحان خواهند شد. بدان! كه تو هدایت گر پیروان خود هستى و هر كس خلاف راهت را برود تا روز رستاخیز گمراه است».یعنی: ای علی، بی شک تو کسی را که پیروت باشد، هدایت خواهی کرد و آن که با سیره و راه تو مخالف است، به یقین، تا روز قیامت گمراه خواهد ماند…
الامالی (للطوسی)، ص 479.

وصیت نامه امیرالمومنین (ع) اين آن چيزى است كه على پسر ابوطالب وصيت می‌كند:

به وحدانيت و يگانگى خدا گواهى مى‎دهد و اقرار مى‎كند كه محمد بنده و پيغمبر اوست، خدا او را فرستاده تا دين خود را بر ديگر اديان پيروز گرداند.
همانا نماز، عبادت، حيات و زندگانى من از آن خداست.
شريكى براى او نيست، من به اين امر شده‎‌ ام و از تسليم شدگان اويم.
فرزندم حسن! تو و همه فرزندان و اهل بيتم و هر كس را كه اين نوشته من به او رسد، به امور ذيل توصيه و سفارش مى‎كنم:
1- تقواي الهى را هرگز از ياد نبريد، كوشش كنيد تا دم مرگ بر دين خدا باقى بمانيد.
2- همه با هم به ريسمان خدا چنگ بزنيد، و بر مبناى ايمان و خداشناسى متّفق و متّحد باشيد و از تفرقه بپرهيزيد، پيغمبر فرمود: اصلاح ميان مردم از نماز و روزه دائم افضل است و چيزى كه دين را محو مى‎كند، فساد و اختلاف است.
3- ارحام و خويشاوندان را از ياد نبريد، صله رحم كنيد كه صله رحم حساب انسان را نزد خدا آسان مى‎كند.
4- خدا را! خدا را! درباره يتيمان، مبادا گرسنه و بى سرپرست بمانند.
5- خدا را! خدا را! درباره همسايگان، پيغمبر آن قدر سفارش همسايگان را فرمود كه ما گمان كرديم مى‎خواهند آن ها را در ارث شريك كند.
6- خدا را! خدا را! درباره قرآن؛ مبادا ديگران در عمل كردن، بر شما پيشى گيرند.
7- خدا را! خدا را! درباره نماز؛ نماز پايه دين شماست.
8- خدا را! خدا را! درباره كعبه، خانه خدا، مبادا حج تعطيل شود كه اگر حج متروك بماند، مهلت داده نخواهد شد و ديگران شما را طعمه خود خواهند كرد.
9- خدا را! خدا را! درباره جهاد در راه خدا، از مال و جان خود در اين راه مضايقه نكنيد.
10- خدا را! خدا را! درباره زكات؛ زكات آتش خشم الهى را خاموش مى‎كند.
11- خدا را! خدا را! درباره ذريه پيغمبرتان، مبادا مورد ستم قرار گيرند.
12- خدا را! خدا را! درباره صحابه و ياران پيغمبر، رسول خدا (ص) درباره آن ها سفارش كرده است.
13- خدا را! خدا را! درباره فقرا و تهيدستان، آن ها را در زندگى شريك خود سازيد.
14- خدا را! خدا را! درباه بردگان، كه آخرين سفارش پيغمبر درباره اين ها بود.
15- در انجام كارى كه رضاى خدا در آن است بكوشيد و به سخن مردم (در صورتي كه مخالف آن هستند) ترتيب اثر ندهيد.
16- با مردم به خوشى و نيكى رفتار كنيد ، چنان كه قرآن دستور داده است.
17- امر به معروف و نهى از منكر را ترك نكنيد؛ نتيجه ترك آن اين است كه بدان و ناپاكان بر شما مسلط خواهند شد و به شما ستم خواهند كرد، آنگاه هر چه نيكان شما دعا كنند، دعاى آن ها برآورده نخواهد شد.
18- بر شما باد كه بر روابط دوستانه ما بين خويش بيفزاييد، به يكديگر نيكى كنيد، از كناره‎گيرى و قطع ارتباط و تفرقه و تشتت بپرهيزيد.
19- كارهاى خير را به مدد يكديگر و به اتفاق هم انجام دهيد، از همكارى در مورد گناهان و چيزهايى كه موجب كدورت و دشمنى مى‎شود، بپرهيزيد.
20- از خدا بترسيد كه جزا و كيفر خدا شديد است. خداوند همه شما را در كنف حمايت خود محفوظ بدارد و به امت پيغمبر توفيق دهد كه احترام شما (اهل بيت) و احترام پيغمبر خود را پاس بدارند. همه شما را به خدا مى‎سپارم. سلام و دورد حق بر همه شما…
پي‎نوشت‌ها:1- مقاتل الطالبين، صص 44 – 28، ابن اثير، ج 3، صص 197 – 194، مروج الذهب، ج 2، صص ‍ 44 –40

حدیث منزلت

ارزش خاک زیر پای حضرت علی علیه السلام فقيه شافعى معروف به ابن مغازلى و ديگر حافظان حديث روايت كرده‏اند كه «جابر بن عبد اللَّه» گفت:پس از فتح خيبر به دست امير مؤمنان على عليه السلام پيامبر اكرم صلى اللَّه عليه و آله و سلّم روى سخن به او نمود و فرمود: «يا علىّ لولا ان تقول طائفة من امتى فيك مَا قَالَتِ النَّصَارَى فِي عِيسَى بْنِ مَرْيَم‏ لَقُلْتُ فِيكَ مَقَالًا لَا تَمُرُّ  بمَلإ مِنَ الْمُسْلِمِينَ إِلَّا أَخَذُوا التُرابَ من تَحتِ رِجْلَيْكَ وَ فَضْلِ طَهُورِك‏، يَسْتَشْفُون‏ بهما ِ وَ لَكِنَّ حَسْبَكَ أَنْ تَكُونَ مِنِّي (وَ أَنَا مِنْكَ تَرِثُنِي وَ أَرِثُكَ وَ أَنْتَ مِنِّي) بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى‏ غير أَنَّهُ لَا نَبِيَّ بَعْدِي‏ …»اى على اگر نبود كه گروهى از امتم در باره تو سخنان نصارى در حق عيسى بن مريم را گويند (يعنى او را فرزند خدا خواندند و شريك او دانستند)، امروز سخنى مى‏گفتم كه بر احدى از مسلمانان نمى‏گذشتى مگر اين كه خاك پايت را به‏ تبرك برگيرند و با قطره‏هاى آب وضويت استشفاء جويند اما همين قدر مى‏گويم كه تو از من هستى و من از تو، تو از من ارث مى‏برى و من از تو، نسبت تو به من همانند هارون به موسى است…
ابن مغازلى، المناقب، صفحه 237 شماره 287خطيب خوارزمى، المناقب، باب 14 صفحه 96گنجى شافعى، كفاية الطالب، باب 62، صفحه 264 ابن ابى الحديد، شرح نهج البلاغة، جلد 5، صفحه 173- 172بدر المنير كحلانى يمنى، روضة النديه، صفحه 57.بحارالانوار، جلد ‏38، صفحه 247  (با کمی اختلاف) منبع : الطرائف ، ترجمه داود الهامى ، صفحه 180ابن ابی الحدیذ: من این خطبه را بیش از هزار بار خوانده ام (خطبه ۲۲۱)
ابن ابی الحدید شارح اهل‌ سنت‌ نهج البلاغه میگوید:
«سوگند می‌خورم‌ به‌ همان‌ کسی که‌ تمام‌ امت‌ها به‌ او سوگند یاد می‌کنند. این‌ خطبه‌ را از پنجاه‌ سال‌ قبل‌ تاکنون‌ بیش‌ از هزار بار خوانده‌ام‌ و هر زمان‌ آن‌ را می خوانم، خوف‌ و وحشت‌ و بیداری عمیقی تمام‌ وجود مرا در برمی گیرد و در قلب‌ من‌ اثری شگفت‌ میگذارد و در اعضای پیکرم‌ لرزشی پدید می آورد.»

يك مسيحي كه ٢٠٠ بار نهج البلاغه را خوانده است!

(داستانش را بخوانيم و بياموزيم) ﺧﻮﺩ ﺟﺮﺝ ﺟُﺮْﺩﺍﻕ مسيحي ﻣﯿ‌ﮕﻮﯾﺪ: ﯾﮏ ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﯾﮏ ﻫﻤﺎﯾﺶ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﻢ ﮐﺘﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻫﺪﯾﻪ ﺩﺍﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻣﺎﻥ ﻣﺎﺳﺖ.
ﺟﺮﺝ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ: ﺍﺯ ﺍﻭ ﭘﺮﺳﯿﺪﻡ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺯﻣﺎﻧﯽﺍﺳﺖ؟
ﺩﻭﺳﺖ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﻢ ﮔﻔﺖ: 1400 ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺣﺪﻭﺩﺍ، ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ.
ﺟﺮﺝ ﻣﯿ‌ﮕﻮﯾﺪ ﺑﺎ ﺧﻮﺩﻡ ﮔﻔﺘﻢ ﻣﻄﺎﻟﺐ 1400 ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺩﺭﺩ ﻣﺎ ﻣﯽ ﺧﻮﺭﺩ، ﺍﻣﺎ ﺑﻪ ﺭﺳﻢ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻭ ﺑﺎ ﺧﻮﺷﺮﻭﯾﯽ ﺍﯾﻦ ﻫﺪﯾﻪ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﺑﺮﺩﻡ.
ﯾﮏ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺑﯽ ﺣﻮﺻﻠﮕﯽ ﮐﺘﺎﺏ ﻧﻬﺞ ﺍﻟﺒﻼﻍ ﺭﺍ ﻭﺭﻕ ﺯﺩﻡ ﻭﻧﮕﺎﻫﯽ ﮔﺬﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻢ.
ﯾﮏ ﻣﻄﻠﺒﯽ ﺧﻮﺍﻧﺪﻡ ﮐﻪ ﻧﻈﺮﻡ ﺭﺍ ﺟﻠﺐ ﮐﺮﺩ: ‏( ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻣﺎﺩﻩ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﻫﻤﻪ ﮐﺎﯾﻨﺎﺕ ﻭ ﻣﻮﺟﻮﺩﺍﺕ ﻋﺎﻟﻢ ﺍﺯ ﺁﺏ ﺍﺳﺖ)
ﺟﺮﺝ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ: ﺍﻫﻤﯿﺘﯽ ﻧﺪﺍﺩﻡ ﻭ ﮐﺘﺎﺏ ﺭﺍ ﮐﻨﺎﺭﯼ ﮔﺬﺍﺷﺘﻢ ﻭ ﺩﯾﮕﺮ ﺳﺮﺍﻏﺶ ﻧﺮﻓﺘﻢ ﺗﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﯾﮏ ﺳﺎﻝ ﺑﻌﺪ ﺩﺭ ﮐﻨﻔﺮﺍﻧﺴﯽ ﺑﯿﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﯽ ﺷﺮﮐﺖ ﮐﺮﺩﻡ ﮐﻪ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ، ﺟﺪﯾﺪﺗﺮﯾﻦ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻋﻠﻤﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﯿﺎﻥ ﻣﯿﮑﺮﺩﻧﺪ.
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺸﻤﺘﺪﺍﻥ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻋﻠﻤﯽ ﺍﺵ ﺍﯾﻦ ﻧﮑﺘﻪ ﺭﺍ ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻋﻠﻤﯽ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﺎﺩﻩ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻫﻤﻪ ﻣﻮﺟﻮﺩﺍﺕ ﺭﺍ ﺁﺏ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯿﺪﻫﺪ.
ﺟﺮﺝ ﺟﺮﺩﺍﻕ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ: ﺑﺎ ﺷﻨﯿﺪﻥ ﺍﯾﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﺑﻪ ﯾﺎﺩ ﺁﻥ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﻬﺞ ﺍﻟﺒﻼﻏﻪ ﺍﻓﺘﺎﺩﻡ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﻓﻮﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺁﻥ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﮐﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﺁﻥ ﻭ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺗﺎﺳﻒ ﺧﻮﺭﺩﻡ ﮐﻪ ﭼﺮﺍ ﺍﺯ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﻏﺎﻓﻞ ﺑﻮﺩﻡ.
ﻫﺮﺑﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﺭﺍ ﻣﯿﺨﻮﺍﻧﺪﻡ ﻧﮕﺮﺷ ﻬﺎ ﻭ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺍﻓﻘ ﻬﺎﯼ ﺟﺪﯾﺪﯼ ﺍﺯ ﻋﻠﻮﻡ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮﺍﯾﻢ ﺁﺷﮑﺎﺭ ﻣﯿﺸﺪ.
ﺟﺮﺝ ﺟﺮﺩﺍﻕ ﺗﺎ ﺁﺧﺮ ﻋﻤﺮﺵ ﻣﻮﻓﻖ ﺷﺪ ۲۰۰ ﺑﺎﺭ ﻧﻬﺞ ﺍﻟﺒﻼﻏﻪ ﺭﺍﺑﺨﻮﺍﻧﺪ.
ﺍﻣﺎ ﻣﺎ ﻣﺴﻠﻤﺎنﻬﺎ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﻧﻬﺞ ﺍﻟﺒﻼﻏﻪ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺍﯾﻢ؟‌ ﯾﮑﺒﺎﺭ؟ ﯾﮏ ﺧﻄﺒﻪ؟ ﺁﯾﺎ ﻣﻮﻻﯾﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﻣﯿﺸﻨﺎﺳﯿﻢ؟
شهید یعقوب خلیلی عاشق امیرالمومنین که در گردان امیرالمومنین شهید شد یعقوب مجنون وار به دنبال معشوقه رفت و معجزه بود که عاشق امیرالمومنین بود و در گردان امیر المومنین جانانه جنگید و شهید شد…
کتاب شهدا و اهل بیت؛ تالیف ناصر کاوه

السلام علیک یا مظلوم، یاامیرالمومنین (ع)

ثواب گفتن، نوشتن، شنیدن و خواندن یک فضیلت امیرالمومنین (ع): امام صادق (ع) از قول حضرت رسول (ص) فرمودند: خداوند تعالى قرار داده براى برادرم علىّ بن ابی طالب (ع) فضائلى را كه از كثرت و زيادى شمرده نمي شود، پس هر كس يكى از فضائل او را بخواند با اقرار به آن، خداوند گناهان گذشته و آينده او را مي بخشد و هر كس يك فضيلت از فضائل او را بنويسد تا وقتى كه اثر آن نوشته باقى باشد ملائكه براى او استغفار مي كنند و هر كه گوش فرا دهد به يكى از فضائل او خداوند گناهان او را كه از راه گوش انجام داده مى‏آمرزد و هر كه تماشا كند (بخواند) به نوشته اى از فضائل او خداوند گناهانى را كه او از راه چشم مرتكب شده مى‏آمرزد. سپس فرمود نگاه به علىّ بن ابى طالب (ع) عبادت است خداوند ايمان بنده‏اى را نمى‏پذيرد مگر با ولايت او و بيزارى از دشمنانش…
الأمالي( شیخ صدوق) صفحه ۱۳۸
ثواب یک شب بیتوته در نجف اشرف و در کربلای معلی امام رضا (ع) فرمودند: یک شب در مجاورت امیرالمومنین (ع) ماندن افضل است از عبادت هفتصد سال و یک شب نزد امام حسین (ع) ماندن افضل است از عبادت هفتاد سال است.
الذّريعة إلى تصانيف الشّيعة /ج20/ص252الشعائر الحسينية/ج3/ص62

ذکر دل بود یا علی مدد  

اسمش داوود بود… یکی از بچه مشتی های نازی اباد و گردان میثم….
تازه هم بچه دار شده بود… شاید تازه یک ماهش بود… همسر جوان و نوزادش را به عشق امیرالمومنین (ع) رها کرد…اخرین لحظه که حقیر را قبل از عملیات بدر دید, گفت: ناصر ماژیک داری! گفتم: بله… گفت:تمام پشت و جلوی و روی استین های پیراهنم فقط ذکر و القاب علی (ع) را بنویس.
من هم شروع کردم به نوشتن:“حبل الله المتین – حیدر کرار علی- علی مددی- امیر المومنین – یعسوب الدین و… جلوی پیراهن و روی استین هایش که تمام شد. پشت پیراهنش ذکری را که سالها در هئیت محبان المرتض زمزمه میکرد و با همان ذکر نیز شهید شد بااشک در حالی که خودش مداحی می کرد نوشتم “ذکر دل بود یا علی مدد…
بی حد وعدد یا علی مدد… دل قلندر است شور برسر است… هر چه هست و هست مست حیدر است. در وصیت نامه اش ای یک جمله اش از همه زیباتر بود.
شهادت چه زیباست… خدایا میدانی که من چقدر عاشق شهادتم…
کتاب شهدا و اهل بیت، ناصر کاوه
امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند: از خداوند بترس، هر چند كه اندك باشد و بين خود و خدا پرده‌اى قرار بده، هر چند كه نازك باشد.
نهج البلاغه، حکمت ۲۴۲icon
امام امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند:.خداوند متعال به زمين نگريست و ما را انتخاب كرد و براى ما پيروانى برگزيد كه ياريمان كنند و از شادى ما، شادمان شوند و از اندوه ما، اندوهناك ، و در راه ما جان و مال خود را نثار كنند ، آنان از مايند و رو به سوى ما دارند و در بهشت با ما هستند.
غرر الحكم: 3554

خبر داشتید که نشر فضائل مولا امیرالمؤمنین علی (ع) چیکار میکنه!

پیامبر اکرم (ص) می فرماید:
اگه فضائل علی علیه السلام رو بگویی، گناهان زبانت پاک می شود، اگر بشنوی گناهان گوش هایت و اگر بخوانی از روی نوشته، گناهان چشمانت، پاک می شود.

از الغدیر چه می دانید؟ دانستنی هایی در مورد الغدیر؛

آیا می دانستید مجموعه ی عظیم الغدیر دفاع از مظلومیت امیرالمومنین علی علیه السلام و خلافت بلافصل ایشان است!
آیا می دانستید مصادر و منابعی که در کتاب الغدیر مورد استناد قرار گرفته، همگی از منابع کُتب علمای اهل تسنن است!
آیا می دانستید علامه امینی برای نوشتن و جمع آوری الغدیر در شبانه روز حدود ۱۷ ساعت مطالعه و تحقیق می کرد!
آیا می دانستید علامه امینی برای نوشتن کتاب الغدیر ۱۰ هزار جلد کتاب از (باء بسم الله تا تای تمت) آن را خوانده و به ۱۰۰ هزار جلد کتاب مراجعات مکرر داشته است!
آیا می دانستید وقتی فقط یک جلد از کتاب الغدیر به لبنان رفت، در عرض مدت خیلی کوتاهی ۳۰ هزار سنی به واسطه مطالعه این کتاب شیعه شدند!
آیا می دانستید مجموعه بی نظیر الغدیر  ۲۰ جلد است، که تا کنون ۱۱ جلد آن چاپ شده است و ۹ جلد از کتاب هنوز منتشر نشده است.
مرحوم علامه امینی فرمودند: حرف‌های اصلی خودم را در آن ۹ جلد زده‌ام و این ۱۱ جلد، مقدماتی برای آن سخنان بوده است. و اگر انتشار این کتاب کامل ‌شود دنیا را تکان میدهد!
آیا می دانستید مطالب الغدیر به مذاق بسیاری خوشایند نیست اما از آنجایی که با اتکاء به منابع و مآخذ مُتقَن نوشته شده، تا کنون ظرف این مدت (حدود شصت سال) از چاپ این کتاب گذشته، کسی یا گروهی نتوانسته نقدی یا ردّی بر کتاب الغدیر و یا نقدی بر صفحه ای از الغدیر بنگارد!
آیا می‌دانستید امرا و وزرا و شخصیت های سیاسی هم برای کتاب الغدیر تقریض نوشته‌اند. ملوک و بزرگان فقهاء و محدثین و بزرگان مولفین و شعرا اهل تسنن هم توجه می‌کنند و تقریض می‌نویسند. تا چه رسد به بزرگان شیعه!
آیا می دانستید علامه امینی با کتاب شریف الغدیر خود، راه هر گونه انکار یا توجیه کسانی که در فکر مخالفت با خطبه غدیر و اثبات ولایت امیر المومنین علیه السلام هستند با مستندات و کتب اهل تسنن بسته است و این کتاب حجت را بر همه تمام کرده که به هیچ وجه نمی توان به خطبه ی نورانی غدیر شک نمود!
مرحوم علامه امینی در کتاب بی‌نظیر الغدیر؛ روایت غدیر را از (۱۱۰) صحابه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، و (۸۴) نفر از تابعین، و (۳۶۰) راوی حدیث، از کتب اهل سنت، از قرن دوم تا قرن چهاردهم هجری قمری معرفی کرده است!
علامه امینی فرمودند: «روز قیامت با دشمنان امیرالمومنین علیه السلام مخاصمه خواهم کرد! همانطور که آن ها وقت آقا را گرفتند، وقت مرا هم گرفتند وگرنه می خواستم معارف امیرالمومنین علیه السلام را گسترش بدهم، این ها آمدند مرا وادار کردند که من در اثبات امامتش کتاب بنویسم.»
علامه امینی رحمت الله علیه شخصیتی است که یک تنه در برابر تحریف کنندگان تاریخ قیام نموده و با قلم توانا و آتشین و در عین حال منطقی و علمی پرده ها را کنار زد و حقایق را از لابه لای زوایای تاریک تاریخ بیرون کشید و خلافت بلافصل امیرالمومنین علیه السلام را برای جهانیان اثبات نمود‌.
مَنْ كُنْتُ مَوْلاه فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاه

اهمیت صدقه، خصوصا در شب و روز قدر

ترا به خدا نه یکبار بلکه چندین بار این متن بخوانید حقیقت انسان پس از مرگ از اسم زیبا تا تبدیل شدن به “جنازه” و “میت”!؟
ای انسان! زمان مرگت پریشان نباش و به جسم با ارزش خود اهتمامی نداشته باش!
چرا که مسلمین کارهای لازم را می کنند: لباس هایت را از تنت درمی اورند، غسلت می دهند، کفنت می کنند، از خانه ات بیرونت می کنند و تو را به خانه ی جدیدت (قبر) می برند؛ خیلی ها برای تشییع جنازه ات کارهای شان را تعطیل کرده و حاضر می شوند؛ از وسایل شخصی ات خلاصی انجام می گیرد.
کلیدهایت، کتاب هایت، کیف و کفش هایت، لباس هایت، … و اگر خانواده ات توفیق یابند شاید آن‌ها را صدقه کنند. مطمئن باش مردم و دنیا بر تو حسرتی نمی خورند.
روز و شب همچنان برقرار است و تجارت و اقتصاد و کار و کاسبی استمرار می یابد. شغل و وظیفه ی تو به دیگری واگذار می گردد. اموال و دارایی هایت تقسیم می شود و ورثه آنها را تصاحب می کنند.
در حالی که تو از ” ریز ریز ” حساب گرفته می شوی ! اصلا مثل اینکه اصلا تو نبودی!؟ اولین چیزی که از تو ساقط می شود “اسمت” است لذا وقتی می میری می گویند: “جناره”. 
تو را به نامت دیگر صدا نمی زنند!  وقتی می خواهند بر تو نماز بخوانند می گویند: “جنازه کجاست؟” تو را به نامت صدا نمی زنند! چون اصلا دیگه تو وجود خارجی ندارد!؟
تو می شوی “جنازه” و زمانی که می خواهند تو ‌را دفن کنند می گویند : “میت را نزدیک قبر کنید”. دیگه تو را به اسم صدا نمی زنند.پس مواظب باش؛ چهره و زیبایی، اموال، نسب و قبیله, پست و مقام و… تو را نفریبد. چقدر این دنیا بی ارزش است و آنچه در پیش رو داریم چقدر عظیم و سخت وحشتناک می باشد.بعد از وفاتت، سه نوع اندوه بر تو خواهد بود:
1- کسانی که شناخت سطحی از تو دارند می گویند: بیچاره!
2- دوستانت چند ساعت و یا نهایتا چند روز برایت اندوهگین می شوند و سپس به شوخی و خنده های روزمره خود می پردازند… 3- عمیق ترین اندوه و غم داخل خانه خواهد بود. خانواده ات یک هفته، دو هفته، یک ماه، دو ماه و یا نهایتا یک سال غمگین میشوند و سپس تو را در بایگانی خاطرات شان قرار می دهند!
این چنین داستان تو در بین مردم تمام می شود و داستان زندگی حقیقی تو تازه شروع می شود:
احتضار، مرگ، تشیع، دفن، شب اول قبر، نکیر ومنکر، حساب و کتاب، فشار قبر، عذاب قبر، عالم برزخ (وای از عالم برزخ)، زنده شدن دوباره، حضور در صحنه ی قیامت (معادل پنجاه هزار روز دنیایی است) بدون لباس و گرسنه و تشنه، حرکت برای حساب و کتاب، دریافت نامه ی اعمال، حضور در میزان برای وزن شدن اعمال، پیش به سوی صراط و عبور از صراطی که از داخل آتش جهنم میگذرد ماندن در آتش و یا نجات از آتش و دخول در جنت و بهشت… و این است حقیقت آخرت برای چیزهایی که عمرت را برای آن سپری کردی
جمال و زیبایی، اموال، ویلا و خانه, حساب های بانکی, سلامتی، زن و فرزندان، … از تو زائل شد.
از زن و خانه و کاشانه ات جدا شدی! نه جدایت کردند و… زندگی واقعی تو تازه شروع شد و سؤال اصلی این است: “برای قبر و آخرتت چه آماده نموده ای؟”
این حقیقتی است که جای تامل دارد…به ما یاد دادند که باید در دنیا حریص باشیم بر : ” قرآن, رسالت پیامبر, ولایت امیرالمومنین و ائمه,عشق و اعتقادقلبی و عملی به حضرت زهرا(س) و امام حسین (ع) و دیگر ائمه, انجام فرائض خصوصا نماز اول وقت، نوافل، صدقه ی پنهانی ، عمل صالح، نماز. شب و تهجد و زیارت کربلا و … “.
شاید نجات یابی! و نجات یابم! و نجات یابیم.
اگر به وسیله ی این متن برای آماده شدن برای مرگ و قیامت برای یادآوری مردم همکاری نمودی، إن شاء الله اثر این یادآوری را روز قیامت، در میزان حسنات خود خواهی یافت “و ذكّر فإن الذكرى تنفعُ المؤمنين… و (پیوسته) پند (و تذکر) بده زیرا که بی گمان پند (و تذکر) مؤمنان را سود می بخشد “
و حال طرح یک سوال!؟
چرا میت اگر به عقب برگشت داده شود چرا اون لحظه فقط “صدقه” را اختیار می کند؟ چنانچه خداوند عزوجل در قرآن می فرمایند: “رب لولا أخرتني إلى أجل قريب! فأصدق : پروردگارا ، اى كاش (مرگ) مرا مدت كمى به تاخير مى انداختى، تا (در راه تو) صدقه بدهم “.علما فرمودند: “صدقه را ذكر ننمود مگر به خاطر اثرات عظيم صدقه كه بعد از موتش مشاهده می نمايد!”پس زیاد صدقه دهید چرا که مؤمن در روز محشر، زیر سایه ی صدقه ی خود خواهد بود.
یکی از بهترین صدقات جاریه که می توانی همین حالا، آری، همین حالا انجام دهی این است که این متن را با نیت خالص و جهت رضای الله،‌ پخش کنی چرا که هر کس بر آن عمل نموده و به نسل های بعد هم تعلیم دهد، اجرش به تو نیز خواهد رسید…ان شاء الله!

خاندان شهادت و ایثار

شاید جالب باشد که بدانید شهید محراب امیرالمومنین، علی(ع)، که خود، همسر شهید،
پدر ۱۰ شهید،
پدر بزرگ ۹ شهید،
برادر یک شهید
و دو نتیجه اش نیز به شهادت رسیده است.
این متن را چندین بار بخوانید تا با «خاندان شهادت» از نسل حیدر کرار، بیشتر آشنا شوید.
امام علی، امیرالمومنین (ع) که خود شهید محراب است و اولین همسرش حضرت فاطمه زهرا (س) می باشد که ایشان هم به شهادت رسیده است.
جالب است بدانید که پدر زن ایشان، پیامبر اکرم (ص) و عموی ایشان حضرت حمزه (ع) به شهادت رسیده است.
ایشان پدر شهید هم بوده و ۱۰ تن از پسرانش (به شرح ذیل) نیز به شهادت رسیده اند:
فرزندانی که مادرشان حضرت زهرا (س) بوده است. امام حسن، امام حسین، محسن (هر سه به شهادت رسیدند).
فرزندانی که مادرشان ام البنین بوده است، که عباس و عثمان و جعفر و عبد الله (چهار برادر ) بودند و در کربلا شهید شدند.
فرزندی که مادرش کنیز بوده است و محمد اصغر نام داشت و در کربلا به شهادت رسید (یکنفر).
فرزندانی که مادرشان لیلی دختر مسعود بوده است که یکی عبید الله بن علی است که توسط مختار (فرزند ابو عبید) در منطقه‌ای در ناحیه دشت میشان خوزستان به نام مذار شهید شد و ابوبکر بن علی که در کربلا به شهادت رسید.
این دو اولادی نداشتند.(دو نفر)
و اما نوه های شهید امیرالمومنین (ع) ۹ نفر می باشد که به شرح زیر به شهادت رسیده اند:
فرزندان شهید امام حسن (ع)، حضرت قاسم، عبداله و ابوبکر‌بن ‌الحسن، که اکثر منابع، او را با همین نام در کنار عبدالله و قاسم جزء فرزندان امام حسن (ع) ذکر کرده‌اند.
لکن برخی، نامش را عبدالله یا عبدالله اکبر نوشته و ابوبکر را کنیه‌اش دانسته‌اند…
امام سجاد (ع)، حضرت علی اکبر و علی اصغر (ع) و رقیه (س) فرزندان شهید امام حسین (ع).
عون و محمد (ع) فرزندان زینب، که همه نوه های امام علی(ع) که، به غیر از امام سجاد (ع) همگی در کربلا و شام به شهادت رسیده اند…
در ضمن نتیجه‌های امام علی (ع)، امام باقر (ع) و برادرش زید فرزندان امام سجاد(ع) هستند که به شهادت رسیده اند.
زید فرزند امام زین العابدین علیه‌السلام، یکى از چهره هاى معروف و درخشان خاندان ولایت و امامت است که در عصر امویان به مبارزه برخاست و با قیام خود بر ضد خلافت هشام بن عبدالملک، حکومت امویان را به لرزه انداخت.
او سرانجام به دست سپاهیان یوسف بن عمر ثقفی، در سال ۱۲۰ یا ۱۲۱ قمری به شهادت رسید…
از نسل امام علی (ع) از امام صادق (ع) تا امام حسن عسکری (ع) همه به شهادت رسیده اند که خیلی از امام زادگان از نسل امیرالمومنین (ع) در اقصی نقاط جهان به شهادت رسیده اند که در جای جای کشورهای اسلامی مدفون می باشند که هر کدام چراغ هدایتی بعد از شهادتشان، نیز بوده اند… و تنها امام مهدی، صاحب الزمان (عج) زنده هستند که ان شاءالله با ظهورش اسلام راستین محمدی و علوی و فاطمی را زنده، و به سراسر عالم انتشار خواهد داد، آمین…
در ضمن برادر زاده ایشان مسلم ابن عقیل و فرزندانشان نیز به شهادت رسیده اند و….. بد نیست که در آخر به این نکته یادآوری کنم که، این خاندان غیر از شهادت نیز خاندان اسارت (اسارات اهل بیت در کربلا و اسارت و تبعید سایر امامان و امام زادگان و…‌) نیز می باشند…

علی فروش نباشیم!!

روزی حضـرت امیرالمومنین علیه السلام نزد اصحاب خود فرمودند:
من دلم خیلی به حال ابوذر غفاری می سوزد خدا رحمتش کند. اصحاب پرسیدند چطور؟ مولا فرمودند:آن شبی که به دستور خلیفه، ماموران جهت بیعت گرفتن از ابوذر برای خلیفه به خانه ی او رفتند چهار کیسه ی اشرفی به ابوذر دادند تا با خلیفه بیعت کند.
ابوذر خشمگین شد و به مامورین فرمود: شما دو توهین به من کردید: اول آنکه فکر کردید من علی فروشم و آمدید من را بخرید.
دوم بی انصاف ها آیا ارزش علی چهار کیسه اشرفی است؟
شما با این چهار کیسه اشرفی می خواهید من “علی” فروش شوم؟
تمام ثروت های دنیا را که جمع کنی با یک تار موی “علی” عوض نمی کنم.
آن‌ها را بیرون کرد و درب را محکم بست.
مولا گریه می کردند و می فرمودند: به خدایی که جان “علی” در دست اوست قسم، آن شبی که ابوذر درب خانه را به روی سربازان خلیفه محکم بست… سه شبانه روز بود که او و خانواده اش هیچ نخـــورده بودند.
مواظب باشیم برای دو لقمه بیشتر؛ در این زمان “علی” فروشی نکنیم….

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا