به استقبال پیاده روی اربعین حسینی
چرا پیاده روی اربعین ضروری است؟
آثار پیاده روی اربعین با استناد به قرآن کریم:
زیارت حضرت سید الشهداء (ع) آنهم با پای پیاده، پاداش زیادی دارد.
پدیده شگفت انگیز «پیادهروی اربعین» به شکل گسترده و تشکیلاتی کنونی، آثار فروانی در ابعاد مختلف دارد که به چند مورد میپردازیم:
قدرت نمایی جهانی شیعه:
این حرکتِ دشمنشکن، از مصادیق توصیههای قرآنی است که به قدرتنمایی در مقابل دشمن تأکید مینماید: وَ لْيَجِدُوا فيكُمْ غِلْظَةً (توبه/123).
موجب خشم و وحشت دشمن:
قرآن کریم، توصیه مینماید که مسلمین باید به مسیری گام نهند که موجب خشم و وحشت دشمن میشود: ِ وَ لا يَطَؤُنَ مَوْطِئاً يَغيظُ الْكُفَّار (توبه/120).لذا پیادهروی اربعین، از مصادیق این آیه شریفه است. به همین خاطر، دشمنان با شیوههای گوناگون، در تلاشاند که آن را کمرنگ کنند.
تجلی ایثار و فداکاری:
شیعیان عراقی و …، پسانداز و داراییهای خود را در اختیار زوار قرار میدهند گرچه خود به آن نیاز داشته باشند: وَ يُؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ كانَ بِهِمْ خَصاصَة (حشر/9).
تحقق اتحاد جهانی شیعه:
در جاده 80 کیلومتری، شیعیان و سایر مسلمانان در کنار هم صحنه زیبایی از وحدت و انسجام جهانی را به وجود آورده به ندای آیه 103 آلعمران لبیک میگویند: وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا.
عملی شدن بسیاری از آموزههای اسلامی
نظیر میهماننوازی، مدارا، صبر، ازخودگذشتگی و… که در این سفر عملاً خود را نشان میدهد.
زمینه سازی ظهور:
تحمل سختی های این سفر زیارتی(گرما و…) نمونه ای ازتمرین و آمادگی برای سربازی در رکاب حضرت ولی عصر(عج) به شمار می رود. چرا که این پیاده روی جنگ ترکیبی علیه دشمن به شمار می رود.
روضه امام سجاد
از خاک خونین جبهه
آیت الله فاطمی نیا: استادی داشتم امام زمان (ع) دیده، که میفرمود: از اثرات زيارت اربعين این است که “زائر اربعين امام حسين (ع) عاقبت به شر نمیشود.”
امام صادق (ع) : زائرِ امام حسین (ع) وقتى به قصد زيارت از خانهاش خارج شد، سايهاش بر چيزى نمیافتد مگر اینکه آن چيز برايش دعا میکند وهنگامى كه آفتاب بر سرش بتابد، گناهانش را میسوزاند همانطور كه آتش هيزم را میسوزاند.
به نیت رهبر به زیارت اربعین برویم؟
«این پیاده روی نشانه ای مهم از آمادگی برای یک تحول معنوی جهانی و آخرالزمانی است. من به عنوان یک مسیحی ارتدوکس با رویکرد آخرالزمانی انقلاب اسلامی که خود را حرکتی آماده گر برای ظهور مسیح و مهدی می داند، موافقم و امیدوارم با آن حادثه عظیم که پیروان همه ادیان منتظر آن هستند، فاصله زیادی نداشته باشیم. پیاده روی اربعین به یک حادثه آخرالزمانی شباهت بیشتری تا یک حادثه عادی و معمولی دارد. ما و همه کسانی که در جستجوی عدالت و معنویت در دنیای ظلمت و ستم زده مدرن هستیم باید با همدیگر متحد شویم و این پیاده روی جلوه ای از این اتحاد است.»
ثواب عجیب «کمک هزینه» به دیگران برای سفر اربعین حسینی!
هشام: از امام صادق (ع) پرسیدم: کسی که خودش به واسطۀ بیماری یا مشکلی نتواند به زیارت امام حسین (ع) برود و در عوض شخصی ديگر را روانه کند (هزینههایش را بدهد)، چه اجری دارد؟ امام صادق (ع) فرمودند: به ازای هر درهمى كه خرج کند، خداوند همانند كوه اُحد برایش حسنه مینویسد. و چندین برابر آنچه هزینه کرده را در همین دنیا به او برمیگرداند! بلاهايى را که فرود آمده تا به او برسد، از او میگردانَد و از وى دور میكند و مالش حفظ میشود.
کاملالزیارت، ص۱۲۹
این کنگره جهانی را معین کردند. وقتش را هم معین کردند. گفتند در این موعد معین در آن کنگره هر کس بتواند شرکت کند. آن موعد روز اربعین است و جای شرکت، سرزمین کربلا است. چون روح شیعه روح کربلایی است، روح عاشورایی است. در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است. شیعه هر جا که هست دنبالهروی عاشورای حسین است. این هم که میبینی همه جا این تپشهایی که در شیعه مشهود شده، از آن مرقدِ پاک ناشی شده. این شعلههایی بوده که از آن روح مقدس و پاک و از آن تربت عالی مقدار سرکشیده. به جانها و روحها رسیده. انسانها را به گلولههای داغی تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده. بنابراین مسئله اربعین یک مسئله مهمی است، اربعین یعنی میعاد شیعیان در یک کنگره بینالمللی و جهانی برای سرزمینی که خودش خاطرهانگیز است آن سرزمین. سرزمین خاطرهها است، خاطرههای باشکوه، خاطرههای عزیز، سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا، اینجا جمع بشوند تشیع، پیروان تشیع و دست برادری و پیمان وفاداری هر چه بیشتر بدهند. اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدس را یک چنین میعادی قرار بدهند. البته بسیار کار بجا و جالبی خواهد بود و همین دنبالهگیری از راهی است که از ائمه هدی(ع) به ما ارائه دادند.»
چرا امام حسین (ع) در کربلا تنها ماند؟ والوتر الموتور: در زیارت عاشورا امام حسین(ع) را اینگونه خطاب می کنیم : «والوتر الموتور»… علامه طباطبائی (ره) فرمود: همه کتاب وسایل الشیعه را از اول تا آخر مطالعه کردم تا ببنیم چند روایت فقهی از سیدالشهدا (ع) نقل شده سه روایت بیشتر پیدا نکردم»! معنای این حرف این است که سبط پیامبر (ص) به قدری تنها شده که مردم اباعبدالله(ع) را در حد یک مسئله گو هم قبول نداشتند در حالی که ابوهریره ها به اسم صحابی صاحب فتوا شده بودند. تاریخ گواهی می دهد که ولی خدا به یکباره تنها نشده است برنامه ریزی و نقشه ای سازمان دهی شده سید جوانان اهل بهشت را در این دنیای خاکی تنها کرده بوده است. کربلا به ما یاد می دهد بشناسیم نقشه های شیاطین، منافقین و کفار را که ولی خدا را تنها می کند…
همسر شهید نقل می کند که، وقتی بعد از شهادت حامد دفتر خاطراتش را مرور می کردم به خودم می گفتم چقدر خوب شد این مرد اینگونه از دنیا رفت، وگرنه از دغدغه فرهنگی از دنیا می رفت… در صفحه ای نبود که در ان از دغدغه های فرهنگیش نگفته باشد… از وقتی که حامد وارد خانواده ما شد بچه های ما کتابخوان تر شدند و همه انها این دغدغه بیشتر بین شان به وجود آمد… در وصیتی نوشته بود، «سختترین و مشکلترین کار ماندن و گوش به فرمان و اطاعت کردن از ولی و رهبر میباشد، که بارها و بارها تأکید داشتند که هان ای فرزندان روح الله! دارد تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم رخ میدهد، مراقب باشید. مراقب باشید و اجازه ندهید داستان کربلا دوباره تکرار گردد.»
دختر جوان و پیرمرد شکسته در آخرین اوقات پیادهروی رزق عجیبی داشتیم. رفتیم که از داخل موکبی که چند نظامی داخل آن بودند و به زوار خدمات دارویی ارائه می کردند فیلم بگیریم. در کنار موکب دختر جوانی را همراه یک پیرمرد شکسته دیدیم و توجهمان به ایشان جلب شد. نشسته بودند روی صندلیهای پلاستیکی کنار موکب و استراحت میکردند. دختر یک پا نداشت و دو عصا به جای یک پای نداشته در دستانش بود! به نظر میآمد که همین خستهاش کرده و نشستهاند اینجا تا رفع خستگی کند. ما هم گوشهای کمین کرده بودیم تا این استراحت تمام شود و بلند شود و راه برود و ما از این راه رفتن فیلم بگیریم. خیلی گذشت ولی از جای شان بلند نشدند. شاید اگر همین طور میگذشت بی خیال میشدیم اما گویی نیرویی نگه مان داشت. پیرمرد و دختر کمکم متوجه مان شدند و توقع داشتیم که خیلی از اینکه زیر نظر داریم شان خوشحال نشوند ولی همین که فهمیدیم اینگونه نیست نزدشان رفتیم. اول کار فقط میخواستیم از راه رفتن دختر چند ثانیه بگیریم و قصدمان از اول مصاحبه نبود ولی قسمتم ان که بود! خود به خود به این کشیده شدیم. از پیرمرد پرسیدیم از کجا میآئید؟ خواست جوابی بدهد ولی دیدیم صدایی از دهانش بیرون نمیآید! متعجب ماندیم، با زحمت و بسیار ضعیف سخنی میگفت و سپس دختر کلامش را تکرار میکرد. دختر گفت از بصره میآئیم، پرسیدیم چند روز است که در جاده و بیابانید و گام بر میدارید؟
پیرمرد سرش را بالا گرفت و آنچه که دیدیم دل مان را به درد آورد! سوراخی به اندازه یک مرمی فشنگ در میان گلویش به عمقی که انتهایش را نمیدیدیم. آن انفجار، این پای نداشته و آن عصاها، دوری راه، سن بالای پیرمرد و گلوی شکافتهای که صدایی از آن بیرون نمیآمد، هیچ یک باعث آن نبود که عاشقانه، با پای پیاده به جاده و بیابان نزنند و راه نپیمایند. آخر مگر عشق این چیزها میداند؟ آن هم عشق به حسینی قبله قلوب تمام ائمه و اولیاء و سرچشمه لطفهای بیکران به محبانش است. و به یقین این عشق، تفسیر بیان زیبای رسولالله است که فرمود آتش عشق حسینم، هرگز در دل شیعیان سرد نخواهد شد. جانم به قربان این حسین…
کتاب جاده ای تا ظهور، ناصرکاوه
زیارت از محدودۀ اطراف حرم
اوایل جنگ بود و مرزها دست عراق بود. در ارتفاعات گیلان غرب بودیم؛ با حسرت به ابراهیم گفتم: یعنی میشه مردم ما راحت از این جاده عبور و به شهر خودشون برن؟ ابراهیم هادی گفت: چی میگی! روزی میاد که از همین جاده مردم ما دسته دسته به کربلا سفر می کنند!کتاب شهدا و اهل بیت، ناصرکاوه
خورشیدِ کم فروغ، با انوار طلایی خود از میان نخل های قد کشیده به آسمان، بر فرات می تابید، غروب بود، غروبی غمگین، نخل های بلند و سر برآورده سوی آسمان، ریشه در زمین سِفت می کردند.در کنار رود پُر آب فرات، از تشنگی لَه لَه می زدند و به انتظار عباس و مشک های پُر آب بودند، و من به پای پیاده، سفر کرده از دشت ها و صحراهای تفتیده، به عشق و امیدِ سفر به بهشت خدا بر زمین، کربلا، در سایه سار نخلستان فرات لحظه ای ماندم، تا رنج سفر از تن برون کنم…
کتاب جاده ای به سوی ظهور، ناصر کاوه
واقعۀ کربلا
امام صادق(ع) درباره پیاده روی اربعین میفرماید: هر کس امام حسین(ع) را زیارت کند خداوند حاجاتش را برآورده میسازد و امور مهم دنیایی او را کفایت میکند، زیارت او روزی بنده را زیاد می کند، آنچه خرج میکند، جایگزین میسازد، گناهان پنجاه ساله او را میآمرزد و در حالی به سوی خانوادهاش باز میگردد که هر گناهی و خطایی که داشته از نامه عملش محو گشته است.
ص ۳۱۹ کتاب «نورالعین»
در روایات ما آمده است که زمانی که امام زمان (عج) ظهور می کنند خود را با نام جد بزرگوار خود یعنی امام حسین (ع) معرفی می کنند، یعنی در آخر الزمان بایستی تمام مردم دنیا با امام حسین آشنایی داشته باشند و این امر زمینه ساز و مقدمه ساز آشنایی مردم دنیا با امام زمان (عج ) می شود، این دوره که زمان پیاده روی اربعین است، بهترین زمان تبلیغ و شناساندن شیعه و امام حسین (ع ) به مردم دنیاست. از فرصت استفاده کنیم و در همه ی شبکه های اجتماعی هشتگ های زیر را پخش کنیم ، فیس بوک ، توئیتر ، تلگرام ، واتس آپ و …
امام صادق (ع): زائرِ امام حسین (ع) وقتى به قصد زيارت از خانهاش خارج شد، سايهاش بر چيزى نمیافتد مگر اینکه آن چيز برايش دعا میکند وهنگامى كه آفتاب بر سرش بتابد، گناهانش را میسوزاند همانطور كه آتش هيزم را میسوزاند. کامل الزیارت، ص۲۷۹
یکی از یاران امام صادق (ع) از ایشان پرسید: چه میگویید درباره کسی که میتواند به زیارت امام حسین(ع) برود اما نمیرود؟ حضرت فرمودند: این شخص عاق پیامبر و عاق ما اهل بیت است و کاری که به نفع اوست را خوار شمرده است.کامل الزیارات ابن قولویه ثواب پیاده رفتن به زیارت سیدالشهدا(ع) روایت امام صادق(ع):
روزنامه ای مصری نوشت:آیا می دانيد؟ سعودی: اگر بیش از 2 میلیون حاجی وارد خاکش شود اعلام نارضایتی میکند؟